Mijn naam is Leonie Zuidland, 44 jaar en met mijn vriend en onze 3 dochters woonachtig in het Noord-Hollandse de Goorn.


Mijn basis ligt in de voeding. Als kind raakte ik via mijn ouders en grootouders vertrouwd met vlees en de verwerking hiervan. Na de HAVO koos ik voor een bakkerij-opleiding. Verse voeding, ik ben er nog steeds dol op. En niet alleen brood en vlees. Met een diploma als productieleider op zak begon ik als meewerkend voorman (nou ja, vrouw dus) bij een industriële bakkerij. Maar leergierig als ik ben, kriebelde het toch om verder te leren. Naast mijn werk heb ik mijn tweedegraads lerarendiploma, consumptieve technieken, behaald. Tijdens de opleiding heb ik mooie opdrachten in de praktijk mogen doen mbt opleiden van mensen op de werkvloer.

Nauwelijks klaar met de opleiding kwam bij mijn toenmalige werkgever de functie van trainer vrij. Trainen van het winkelpersoneel van de grootste retailer van Nederland, de afnemer van mijn werkgever. Vol passie heb ik deze functie vervuld. Gecombineerd met de taken als winkelaccountmanager en bakspecialist. Samenwerken met categorymanagement, collega-accountmanagers van diverse bakkerijen én de productiecollega's met als meest indrukwekkende en vervullende trajecten de trajecten waarbij winkelformules werden overgenomen en personeel door ons werd ingetraind in de nieuwe processen.



Helaas voor mij kwam de functie van trainer na een aantal jaar te vervallen. Al snel vond ik een nieuwe plek waar ik mijn kwaliteiten en passie kon inzetten. Als opleidings-specialist Bakkerij kwam ik bij een vakopleiding in dienst. Voor een landelijke retailer reed ik heel Nederland door om bakkerijtrainingen op de winkelvloer te verzorgen. Studenten op diverse leslocaties leerde ik de basis van het bakkerijvak. Maar ook algemenere trainingen als HACCP, allergenen of klantvriendelijkheid bij zowel bedrijven in de levensmiddelenindustrie,  als MKB heb ik met veel passie verzorgd.

Ook MBO-opleidingen voor bedrijven in-company en op vaste leslocaties. Van groenteverwerkers tot sapfabrikant, van kruidenverwerkers tot vleeswarenproducent en van supermarkt tot fastservicerestaurant overal was het werken met mensen fantastisch. Ze laten groeien in hun ontwikkeling was fantastisch.

Het mentorschap wat mij goed ligt, kwam goed van pas. Studenten met soms een extra zorgvraag en daar maatwerk oplossingen voor bedenken. Studenten varieerden in leeftijd van 15 tot 55 en in afkomst (en dus taal) van Nederland tot ver buiten Europa. Al snel trok ik ook de taak als studentondersteuner van een leslocatie naar me toe. Voor vele situaties heb ik maatwerk mogen verzorgen: van daklozen tot ziekte, van mishandeling tot leerproblemen, van hoogbegaafdheid tot abortus, van taalprobleem tot motivatieprobleem. Luisteren, doorvragen en veel geduld hebben. Niet de problemen oplossen, wel samen zoeken naar passende handvatten, en waar nodig een helpende hand of een zetje in de rug geven.

Mijn rugzak is gevuld met zeer diverse werkzaamheden en ervaringen die ik met zorg, passie en enthousiasme om mensen en bedrijven een Level Up te brengen!